Brugsvejledning til Clickers

Forberedelse inden timen
Spørgsmål oprettes i programmet ActivInspire. Dette gøres i Rediger > Spørgsmål på denne side… Her vælger man hvilken type spørgsmål, man ønsker (valgmuligheder, ja/nej, sorter i rækkefølge, skala, tal og tekst). Derefter kan spørgsmålet og eventuelle valgmuligheder skrives ind. Her er en videobeskrivelse af, hvordan man opretter Clickers-spørgsmål i ActivInspire:

Registrering af enhederne (forberedelse i timen)
Når ActivVote og ActivExpression skal bruges i undervisningen, skal man stikke den hub, som kommer med enhederne ind i et USB-stik på computeren og derefter vælge Rediger > Registrering af enheder… I dialogboksen vælges antallet af elever, og om de skal være logget ind med navn eller anonymt. Her er det beskrevet i en video om, hvordan man registrerer ActivVote og ActivExpression enhederne i ActivInspire.

Efterbehandling af elevernes svar
Man kan efterbehandle elevernes svar enten i undervisningen eller efterfølgende. I menuen til venstre vælges Afstemningsoversigt, og i bunden af denne er der både mulighed for at gense svar fra undervisningen og for at eksportere alle svar til et Excel-regneark. Denne video viser hvordan man kan efterbehandle svar fra Clickers i undervisningen.

Skift mellem anonyme og ikke-anonyme afstemninger
Hvis man ønsker at skifte mellem anonyme og ikke-anonyme afstemninger undervejs i en Clickers session, så kan dette gøres nemt ved at vælge Afstemningsoversigt i menuen til venstre. Her er der en knap hvor man kan slå anonymitet til og fra. Det er beskrevet i denne video hvordan man skifter mellem anonyme og ikke-anonyme afstemninger i ActivInspire.